maanantai 7. lokakuuta 2013

Sofia 2v 2kk

Ajattelin kertoa vähän meidän neidin kuulumisia.

Elikkä neiti täytti 2vuotta 19.07.2013.

Aloitetaan vaikka Sofian luonteesta. Sofia on oikein pirtsakka ja kiltti tyttö.
Pientä uhmaa esiintyy silloin tällöin, mutta pääsemme yleensä yhteisymmärrykseen.
Tottakai tyttö kokeilee rajojaan, jos näin ei olisi voisin olla jo huolissani.
Muuten olemme päässeet helpolla.
Yleensä kun kieltää niin Sofia tottelee heti, ellei sitten ole sillä päällä, että äitiä on kiva kiusata ja koko touhu menee kummankin osalta hassutteluksi.
Uhma alkoi esiintyä vähän ennen 2vuotis päivää.
Nyt ollaan uhman kanssa sujut eli osataan hallita sitä.

Sofia on niin kiltti, että kun päätän mennä sänkyyn lepäämään ja suljenkin silmäni hetkeksi, niin tyttö leikkii kiltisti tai katselee telkkaria.
Yksikin päivä olin niin väsynyt, että nukahdin vain ja tv:stä meni peppi elokuva ruotsiksi, no kurkkasin sitten, että mitähän se tyttö touhuaa niin siinä se istuskeli nuken rattaissa ja katseli leffaa. Ajattelin vain, että kiva kun on noin kiltti tyttö.
Joskus kun lepäilen sängyllä niin Sofia tulee antamaan pusun, paijaa poskea ja sanoo aa aa.
Kyllä sydäntä lämmittää sen jälkeen. Välillä se kömpii viekkuun ja leikkii siinä samalla, kun mä lepään.
Sofia tykkää leikkiä paljon itsekseen.
Vauvan hoivaaminen on yksi Sofian lemppareista. Sitä se hellii ja lellii koko ajan.
Välillä se tuo kosteuspyyhkeitä ja sitten pitää pyyhkiä vauvan peppua. Ja potalla istuessa tuo vauvan potan oman potan viereen.
Vauva saa päivässä monta pusua ja halia. (hyvä sen kannalta, sitten kun kotiin tuleekin oikea vauva). Sofia tykkää muutenkin vauvoista ja tietenkin toisista lapsista.
On niin huvittavaa kun kaupassakin tulee lapsia vastaan niin Sofia huutaa aaaaaiiii ja yrittää mennä halaamaan. Mutta sitten toisia lapsia ei kiinnostakkaan niin mulle tulee jotenkin surkee fiilis, kun toinen niin iloisena menisi halimaan.

Sofian ruokailu sujuu moitteettomasti. Sofia on aina ollut kaikki ruokainen.
Välillä toki on päiviä, kun ruoka ei vain maistu. Mutta onneksi niin harvoin ettei tarvitse huolestua. Sofia syö siis ihan mitä vaan, mutta ehdoton lemppari on perunamuusi ja itsetehdyt lihapullat. Ja toinen ehdoton lemppari on riisi ja kanasuikaleet kerma tai curry kastikkeella. Nämä ovat itseasiassa munkin suosikkeja. Ja ihan sama onko äidin vai isin tekemää. Mutta kukaan ei paista parempia lettuja, kuin isi.

Sofian nukkuminenkin on hyvällä mallilla. Sofia menee yleensä nukkumaan 21-22:00 välillä ja herää 9-10:00 välillä. Ellei sitten ole kipeenä. Päiväunet Sofia nukkuu 12-17:00 välillä. 

Sofian puhe on ihan ok. Puhetta tulee sanoina, mutta ei vielä lauseina. Neuvolassa sanoivat että ei mitään hätää, kun mietin muita Sofian ikäisiä jotka puhua pälpättävät ja jopa laulavatkin jo. Mutta Sofia tulee hyvää tahtia perässä.
Mun mielestä se on söpö, kun se ei vielä puhu kunnolla ja sit kun sillä on aina ollut se oma kieli mitä vaan mä ja isi ymmärretään, sit pitää aina selittää kavereille että mitä se tarkotti. Sofia tykkää lukea paljon ja sitä kautta myös oppiikin sitten uusia sanoja.
Nalle-puh kirjat on lemppareita. Ja jos pitää piirrettyjä katsoa niin niissä ehdoton suosikki on Pipsa possu.

Tässä vähän neidistä poseerauskuvia.


Äidin pieni diiva <3





Sofia on hyvä, kun siitä ottaa kuvia niin se alkaa yleensä poseeraamaan. Sit kun ne kuvat on otettu niin sen on pakko saada katsoa, että minkälaisia kuvia tuli.

ISI FANI!!

Sofian poseeraus ilme.


Ja tässä ois tämmönen kollaasi, missä näkyy 0-2v kuvia. (huom. Tein tosi nopeesti.)

Pikkasen hutastu! Mut siitä näkyy vähän miten kasvonpiirteet on muuttunut.


Siinä oli vähän juttua neidistä, jos tulee kysyttävää niin rohkeasti vaan kysymään.










10 kommenttia:

  1. Ihana Sofia ! Millo nähdää? :)

    VastaaPoista
  2. Onpas suloinen neiti. :) Huomasin, että hän on vain päivän mun neitiä nuorempi. :D

    VastaaPoista
  3. Julius meillä rupesi puhua vast puol vuotta sitten, eli muutama kk enne ku täytti 3v :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei no kiva kuulla. Enkä mä mitenkää oo huolissani. Jokainen lapsi kehittyy omaa tahtiaan ;)

      Poista
  4. Kiva, huomata että mun tytär joka on Sofiaa pari päivää vanhempi on samanlainen monissa asioissa. Emma hoivaa myös kotona nukkevauvaa ja Emma rakastaa vauvoja yli kaiken ja tykkää ylipäätään halailla muita lapsia :) Puheenkehityksessä Emma onki vähän erillainen, kolmen sanan lauseita tulee, mutta S kirjainta ei tule, ja olemme huomanneet että vain minä ymmärrä Emman kieltä :D

    VastaaPoista
  5. oi ihanaa :) no hyvä jos tulee jo niin hyvin puhetta :) Ja kyllä jokainen lapsi oppii puhumaan, toiset akaisemmin ja toiset vähän myöhemmin ;)

    VastaaPoista